Támogatottak

Ismerkedjen meg támogatottainkkal és díjazottjainkkal!

Sport

2017-ben a MOL Tehetségtámogató Program keretében összesen 120 fiatalnak nyújt támogatást 29 millió forint értékben az Új Európa Alapítvány kuratóriuma. A támogatottak között olyan tehetséges fiatalok szerepelnek, mint Pusztai Liza kardvívó és Milák Kristóf úszó. Ismerkedjen meg néhány támogatottunkkal részletesebben!

Művészet-Tudomány

A MOL Tehetségtámogató Program művészet-tudomány kategóriájában a 2017/2018-as évben 79 fiatal és csapataik nyertek el támogatást több mint 16 millió forint értékben. Ismerkedjen meg részletesebben néhány idei támogatottunkkal!

Civil szervezetek

2017-ben a MOL Gyermekgyógyító Program keretében 39 nonprofit szervezet élmény- és művészetterápiás programja részesült több mint 45 millió forint támogatásban. A nyertes pályázatnak köszönhetően valósulhat meg beszédfogyatékkal élő gyerekekek fejlesztése zeneterápiával a Bliss Alapítvány szervezésében. A Szombathelyi Evangélikus Egyházközösség Szeretetszolgálat Alapítvány fenntartásában vizitel szombathelyi és soproni kórházak gyerekosztályán a Doktor Bohóc Mosolyszolgálat.

A 2016-ban harmadik alkalommal meghirdetett Kösz! Programra összesen 204 pályamunka érkezett, ezekből 77-et tudott díjazni a kuratórium több mint 20 millió forint értékben. A pályázat keretében a szervezetek iskolai közösség szolgálati projektjeikhez nyerhettek támogatást: anyagköltségre, fogyóeszközökre, kommunikációs és dokumentációs eszközökre, utazási vagy szállítási költségre és a mentor (IKSZ koordinátor) költségeire.

Díjazottak

A Mester-M Díjjal olyan tanárok és edzők példaértékű munkáját ismeri el az Új Európa Alapítvány kuratóriuma, akik eddigi pályafutásuk során sokat tettek a fiatal tehetségek felfedezéséért.

A "Média a Tehetségekért Díj"-ra az újságírók és a média munkatársai pályázhatnak fiatal tehetségekkel foglalkozó cikkel, riporttal, interjúval. Az Új Európa Alapítvány célja, hogy a felhívás által a fiatal tehetségek minél szélesebb nyilvánossághoz jussanak.