Média a Tehetségekért Díj 2015

 

 


A MOL és az Új Európa Alapítvány kihirdette "Média a Tehetségekért Díj" nyerteseit. Magyarország meghatározó vállalataként a MOL a pályázattal arra szeretné ösztönözni a média képviselőit és az újságíró kollégákat, hogy fordítsanak figyelmet a fiatal tehetségekre, sportolókra, művészekre és tudósokra. Az ünnepélyes díjátadóra 2015. december 3-án a Városliget Caféban került sor.

 

"Mániákusan hiszek abban, hogy a jó csapatmunka, amely a tudáson és a szereteten alapszik, az első és utolsó lehetőségünk a gyógyuláshoz, a fejlődéshez" - idézi Latinovitsot az ifjú színművész, Vecsei Miklós H. Szakszon Réka díjnyertes cikkében, a Kultúrpart portálon.

 

A "Média a Tehetségekért Díj"-jal a MOL és a tehetségeket felkaroló Új Európa Alapítvány azokat az újságírókat jutalmazza, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók megismertetését.

 

Szakszon Réka a fenti, "Elvesztettem és újra megtaláltam magam" című cikkével a "Média a Tehetségekért Díj" pályázat online kategóriájában nyert első díjat, míg a nyomtatott sajtó jelöltjei között Kovács Bálint, a Magyar Narancs újságírója "Eljött a mi időnk" című interjújával ért el első helyezést, amelyben Ifj. Vidnyánszky Attilát mutatja be.

 

A rádió kategória első helyezettje Váradi Júlia lett, a Klubrádió Dobszerda c. műsorával, amelyben Radnóti Rózát, a 18 éves sokoldalú tehetséget ismerhetjük meg, aki egyszemélyben nemzetközi hírű zongoraművész, de kipróbálta már magát filmrendezőként, festőként és műsorvezetőként is.

 

A tv/videó pályázati anyagok között a Digi Sport "A Nap Hőse - Nagy Botond" című riportja vitte el a pálmát, amelynek alkotói Zombori Andrea és Zombori Róbert voltak. Mindemellett különdíjjal jutalmazta az Új Európa Alapítvány kuratóriuma Szász Adriánnak a Presztízs Sport számára készített interjúját, amely Kárász Annáról, a mindössze 24 éves Európa- és világbajnok kajakozóról szól "Anna útra kelt" címmel.

 

A 150 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a tabletekkel és ebook olvasókkal elismert második és harmadik helyezetteket összesen mintegy 160 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, valamint Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai.

 

A pályázatokat a http://www.tehetsegesfiatalok.hu/palyazatok linken lehet megtekinteni.

 

A Médiadíj 2015 díjazottjai

 

 

A Média a Tehetségekért Díj kategóriánkénti díjazottjai:

 

Online kategória
1.hely Szakszon Réka (Kultúrpart portál) Elvesztettem és újra megtaláltam magam
2. hely Jászay Tamás (tehetseg.hu) A díjjal bátrabban vágok bele új projektekbe
3. hely Cserháti Zoltán (Nemzeti Sport Online) Juniorként a világ legjobbja, hogy látja a jövőt?

 

Print kategória
1. hely Kovács Bálint (Magyar Narancs) Eljött a mi időnk
2. hely Csepelyi Adrienn (Népszabadság) Ami a csövön kifér
3. hely Kocsis-M. Brigitta (Ridikül Magazin) I love fizika

 

Rádió kategória
1. hely Váradi Júlia (Klubrádió) Dobszerda
2. hely Máriás Endre (Vajdasági RTV) A siker arca: Csizmadia Anna
3. hely Molnár Zsuzsanna (Magyar Katolikus Rádió) A színművész pálya elején

 

TV-videó kategória
1. hely Zombori Andrea és Zombori Róbert (Digi Sport) A Nap Hőse - Nagy Botond
2. hely Pernecker Dávid (Pécsma.hu) A pécsi tánctehetség megmutatja mit tud
3. hely Tatár Bíró Hajnal és T. Bányai Péter (TVR - Román Televízió, Magyar Adás) Garázszenekarok - Four People One Pack

 

Különdíj
Szász Adrián (Presztízs Sport) Anna útra kelt

 

Ismerkedjen meg a korábbi évek nyerteseivel: 2014,2013, 2012