Média a Tehetségekért Díj 2013

2013. december 12-én ünnepélyes keretek között vehették át a Média a Tehetségekért Díj elismeréseit a díjazott újságírók. A MOL Új Európa Alapítványa által életre hívott díjat azok az újságírók nyerhették el, akik egy fiatal tehetséget bemutató munkával sikeresen pályáztak.

Az Új Európa Alapítvány 2013-ban második alkalommal hirdetett pályázatot újságíróknak. A felhívásra a sport, a tudomány vagy a kultúra területén már eredményeket elért, 25 év alatti fiatal tehetségeket és mestereiket bemutató anyagokkal lehetett pályázni a tv, a rádió és a nyomtatott vagy online sajtóban október 31-ig megjelent anyagokkal.

2013-ban 124 pályamunkát töltöttek fel a http://www.tehetsegesfiatalok.hu/2013/palyazz  oldalra, amelyeket szakmai zsűri értékelt. A zsűri tagjai Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai és Illényi Balázs, a HVG szerkesztője voltak.

A rádiós pályamunkák között első díjat kapott Víz-Poór Tünde, a Magyar Katolikus Rádiómunkatársának Debreceni Zoltánról, a Hadik Kávéház séfjéről készült riport-összeállítása. A print-online kategóriában Dr. Molnár Csaba, a Magyar Nemzet Magazin munkatársa lett a nyertes Rózsa Csilla junior golfozóval készített anyagával. A tv-videó kategóriában Németh Zoltán, a bajnokokvarosa.hu székesfehérvári portál munkatársa bizonyult a legjobbnak Jótékony ötös című riportsorozatával. Az internetes szavazás eredményként a közönségdíjat Domszky László, a Mosaic Online munkatársa nyerte el Molnár Dániel fiatal hegedűst és tanárát bemutató portréjával.

A díjazottak egyenként százötvenezer forintos pénzjutalomban részesültek.

A Média a Tehetségekért Díj kategóriánkénti díjazottjai:

Rádió kategória

1.hely Víz-Poór Tünde (Magyar Katolikus Rádió) Riport-összeállítás Debreceni Zoltánnal, a Hadik Kávéház séfjével

2. hely Fraller Ildikó (Táska Rádió) Egy lány a mikroszkóp mögött - interjú Papp Eszterrel

3. hely Ordasi Brigitta (Rádió Dabas) Hagyományápolás - "másKÉK" - Mundrusz Anett

Tv-videó kategória

1. hely Németh Zoltán (bajnokokvarosa.hu) Jótékony Ötös - László Réka és László Zsófia

2. hely (megosztott) Kovács Zsófia (Hír TV) Mélyvíz, nem csak úszóknak

2. hely (megosztott) Jáky-Szabó Gergely (Hír TV) Bűn és bűnözés - Király István, Veres Richárd

3. hely Kovács Nikolett ? Nagy Roland (origo.hu) Tízemeleteseken sétálunk nap mint nap - Németh Tamás

Print-online kategória

1. hely Dr. Molnár Csaba (Magyar Nemzet Magazin) Vállból swingelni - Rózsa Csilla