A MOL Gyermekgyógyító Program keretében a 2012/2013-as évben összesen 33 szervezet élmény- és művészetterápiás kezdeményezését támogatjuk több mint 45 millió forinttal. Ismerkedjen meg részletesebben néhány idei támogatottunkkal!

Heim Pál Kórház LÉTRA Alapítvány - "Melléd állok"

Létra AlapítványA gyerekek lelki problémáinak oka sok esetben a szülő-gyerek viszony harmonikusságának hiányában gyökerezik, ezért az egyéni terápia mellett tágabb körű segítségnyújtásra is szükségük van. A Heim Pál Kórház Létra Alapítvány gyermekeknek és szüleiknek indít mozgás- és táncterápiás csoportokat a MOL Gyermekgyógyító Program keretében. A terápiás tér biztonságos és elfogadó közegében a gyerekek megélhetik, hogy elfogadhatóak és szerethetőek a nehézségeikkel és minden egyedi tulajdonságukkal együtt, ezáltal nő önbizalmuk és önelfogadásuk.

Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat - Barlangász élmények

Magyar Karszt- és Barlangkutató TársulatBarlangászok és gyógypedagógiai szakemberek immár nyolc éve biztosítanak speciális szükségletű embereknek túrázási lehetőséget. Tapasztalataik szerint a barlangászat nem csupán hatalmas élményforrás a sokszor beszűkült életterű sérült gyerekeknek, hanem javítja a biztonságos járást, egyensúlyérzéket, szem-kéz koordinációt, valamint fejleszti a túrázó önmaga és társai iránti felelősségvállalását. A gyerekek a túrák során szakértő kísérők mellett önállóan alakíthatják ki a számukra megfelelő, kivitelezhető és sikerélményt adó mászási technikát. A MOL Gyermekgyógyító Program a sérült gyermekek élményterápiás hétvégi túrái mellett a Pálvölgyi-barlangnál egy speciális barlanglejárat kialakítását támogatja.

Meseterápia Alapítvány  - "Gyökerek és szárnyak"

Madárterápia a Meseterápia KözpontbanAz alapítvány állami gondoskodásban élő gyermekeknek szervez nyári terápiás táborokat palóznaki központjában. Boldizsár Ildikó, a meseterápia módszerének kidolgozója a gyógyító erejű népmesék, a képzőművészet-terápia és a 250 madarat befogadó madárház különleges tapasztalatait ötvözi az egyedülálló programba. "A mesék több ezer év tapasztalatait őrizték meg számunka. A mesehősök azokat az utakat mutatják meg, amelyek a legszorultabb helyzetből is kivezetnek. Mi minden gyermekre legkisebb fiúként vagy leányként tekintünk, mert hiszünk abban, hogy királyfinak és királylánynak születtek, és mindannyian királlyá vagy királynévá válhatnak saját életükben."- vallja a szakember.

Ismerkedjen meg korábbi támogatott programjainkkal:   2011, 20102009, 2008.

Támogatott szervezetek listája 2012

Támogatott szervezetek listája 2011