Ismét kiváló tanárok és edzők kapták meg a MOL Tehetséggondozásért díjakat. Ismerkedjen meg 2011. évi díjazottainkkal, nézze meg a munkásságukat bemutató kisfilmeket!

MŰVÉSZET-TUDOMÁNY kategória

Ácsné Szily Éva 45 éves szakmai múlttal rendelkezik a hegedűtanítás területén. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének gyakorlatvezetője és didaktika tanára, a Tóth Aladár Zeneiskola tanszakvezetője. Növendékei országos versenyeken évtizedek óta a díjazottak között vannak, számos alkalommal nyert már ő maga is tanári nívódíjat. 2010-ben a Koncz János Országos Hegedűversenyen hét növendéke került az országos döntőbe, ami példanélküli a verseny történetében. Tovább >

Kovács Október a budapesti Németh László Gimnázium biológia-kémia szakos tanára. Elkötelezett pedagógus, a szaktanári feladatok mellett osztályfőnök, munkaközösség-vezető, alapítója és vezetője az iskolában működő tudományos diákkörnek. Szakköröket, fakultációkat, versenyfelkészítő foglalkozásokat tart, melyek eredményeként diákjai számos országos versenyen, konferencián, pályázaton szerepeltek kimagasló eredménnyel. Több tankönyvet írt, szakmai folyóiratokban rendszeresen publikál, alapító tagja a Kutató Tanárok Országos Szövetségének. Tovább >

Dr. Kotek László fizika mestertanár, 1974 óta dolgozik a Pécsi Tudományegyetemen, egyetemi doktori címét az ELTE-n szerezte 1984-ben. Tanári munkájában kezdettől fogva kereste a tehetséges tanulókkal való foglalkozás, együttműködés különböző formáit. 1976 óta foglalkozik Pécsett tehetséggondozással. A Nemzetközi Fizikai Diákolimpiára Előkészítő Szakköröket hosszú évek óta egyedül vezet. Tanítványai húsz alkalommal kerültek be a magyar csapatba, és képviselték hazánkat a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián. A rangos versenyen diákjai hat aranyérmet, hat ezüstérmet, és öt bronzérmet nyertek, a különböző hazai fizikaversenyekről pedig díjak tucatjait hozták el. Tovább >

Tiszai Zsuzsanna és Lovas Bálint nem csak szakmai téren, de a magánéletben is egy párt alkot. Mindketten a Debreceni Hajdú Táncegyüttesben nőttek fel, és itt kezdték néptánc-oktatói munkájukat. 1994-től a jelenleg közel 400 főt számláló Hajdú Táncegyüttes, illetve az utánpótlást magába foglaló Hajdútánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetői és szaktanárai. Már a kezdetektől sikereket értek el a fiatalság nevelésében. Számos alkalommal választották be csoportjaikat az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncantológiákra, ami a szakma legrangosabb bemutatója. Tovább >

SPORT kategória

Agócs Mihály kajak-kenu mesteredző, a magyar kajak-kenu sportélet egyik legsikeresebb utánpótlás edzője. Versenyzői több mint száz magyar bajnoki címet szereztek, és a felnőtt mezőnyben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Jelenleg a KSI SE munkatársa, emellett ötödik éve irányítja a magyar kajak-kenu válogatott serdülő és ifjúsági női szakágának felkészülését. Egykori csoportjából került ki Benedek Dalma hatszoros és Paksy Tímea kilencszeres világbajnok, majd Kozák Danuta és Szabó Gabriella, a pekingi Olimpián ezüstérmes, világbajnokságon aranyérmes sportolók. Jelenlegi csoportja nyolc éve indult, korosztályukban folyamatosan ők az ország legeredményesebbjei. Tovább >

Andrássy Árpád a hazai és nemzetközi sportlövő közösség kiemelkedő alakja. A Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) elnökségi tagja, az Utánpótlás Bizottság vezetője. 1970 óta foglalkozik lövészettel, a Szeged Városi Lövészklubnál 1989 óta elnök, kezdetektől vezető edző. Szakmai tudásának átadása mellett kitartásra, elhivatottságra ösztönzi tanítványait, formálja jellemüket. Az 1990-es évek óta több hátrányos helyzetű, ám kiemelkedő sportoló került ki a kezei közül. Biatovszki Míra nevelőedzője, aki 2009-ben világcsúccsal lett olimpiai bajnok a Siketlimpián. Tovább >

Perjámosi Kata budapesti úszóedző, a Jövő SC Veolia kiváló szakembere, közel húsz éve foglalkozik utánpótláskorú gyermekekkel. Tanítványai közül számos eredményes sportoló került ki, a legismertebb közülük Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok, és Európa-bajnok úszó, a londoni olimpia éremesélyese. Tanítványai rendszeresen nyernek korosztályos versenyeket. Tovább >

Zemen János mesteredző egykor maga is nemzetközi szinten jegyzett atléta volt, versenyzőként az 1970-es évek közepén ért el kiváló eredményeket. A megszámlálhatatlan magyar bajnoki cím mellett 1500 méteren döntőt futott az 1976-os montreali olimpián. 10 éve dolgozik társadalmi munkában a Budaörsi Triatlon Klub Egyesületnél mint atléta futóedző. Tanítványai közül a Vanek-testvérek kvalifikálták magukat a londoni olimpiára. Korábban edzőként olyan kiemelkedő sportolók fordultak meg a kezei alatt, mint Csomor Erika többszörös duatlon világbajnok és atléta magyar bajnok. Tovább >

Ismerkedjen meg 2010. évi díjazottainkkal!

Ismerkedjen meg 2009. évi díjazottainkkal!

Ismerkedjen meg 2008. évi díjazottainkkal!

Ismerkedjen meg 2007. évi díjazottainkkal!