Ismerkedjen meg 2008. évi díjazottainkkal!

SPORT kategória

fülöp péter

Fülöp Péter - atlétikaedző (Budapest)

20 évig a KSI atlétaedzőjeként dolgozott, jelenleg a Gödöllői Atlétikai Club edzője. Tanítványai kimagasló hazai és nemzetközi eredményeket értek el. Szakmai tudása mellett emberi hozzáállása is példamutató, tanítványai rajonganak érte. Utánpótlás nevelésért végzett munkáját többször elismerték. Olvassa el a méltatást!

hazai györgyHazai György - kerékpáredző (Budapest)

Közel 30 év alatt legalább 1000 gyerekkel szeretette meg a mozgást és a kerékpársportot. Emellett mindig törődött a gyerekek lelkével, problémáival is. Tanítványai magyar bajnoki címek birtokosai, válogatott versenyzők, több korosztályos csúcsot tartanak. Olvassa el a méltatást!

szabó ferencSzabó Ferenc - cselgáncsedző (Egerág)

Egy baranyai kis faluban hozott létre sportegyesületet, az Egerági Üstökös SE-t, amely mára a hazai cselgáncs utánpótlás fellegvára lett. Jelenleg kb. 30 versenyzője van, közülük öt fő válogatott. Bevallása szerint a ?Szabó-módszer" titka, hogy sokat kell dolgozni, akkor is, amikor mások pihennek. Olvassa el a méltatást!

Nieberl Károly - kajakedző (Nagymaros)

Aktív közösségi és sportember, aki végtelen türelemmel, odafigyeléssel, szeretettel foglalkozik tanítványaival. Vallja, hogy a sportoló gyerekeket nem versenylónak, hanem embernek kell nevelni. Sok magyar bajnokot, válogatott versenyzőt, világbajnoki helyezettet nevelt. Olvassa el a méltatást!

MŰVÉSZETI-TUDOMÁNY kategória

baranyi károlyDr. Baranyi Károly - tanár (Budapest)

Egész életét az oktatásnak és a nevelésnek szentelet. Tanított középiskolában, egyetemen, iskolán kívül. Legbüszkébb arra, hogy legalább ötezer diáknak tartott ingyesen egyetemi felkészítőket fizikából három és fél évtizeden keresztül. Tanítványai sorsát az órákon kívül is figyelemmel kísérte. Olvassa el a méltatást!

kun ildikóFeketéné Kun Ildikó - balettmester (Nyíregyháza)

Több mint három évtizede tanítja a klasszikus balett alapjait, balettmester, koreográfus. 1977-ben megalapította a Primavera Balettegyüttest, amely mindmáig az ország egyetlen amatőr klasszikus balettegyüttese. Több tanítványából lett hivatásos táncos, az Operaház tagja vagy balett-tanár. Olvassa el a méltatást!

becht erikaHornyászkyné Becht Erika - zongoratanárnő (Budapest)

Kiváló szakmai tudással és különleges pedagógiai érzékkel megáldott pedagógus, előadóművészeket, zeneszerzőket indított el pályájukon. Legkiválóbb növendéke Érdi Tamás, akit mind a mai napig segít az új művek megtanulásakor.

Olvassa el a méltatást!

Pósa Lajos - matematikatanár (Budapest)

Több évtizedes pályafutása során sokat tett a gimnáziumi matematika tanítás megújításán. Kísérleti tankönyveket írt. Újszerű táborokat szervezett az átlagos képességű és tehetséges gyermekek számára. Igazi humanista, aki tanítványait nem csak tanítja, de tiszteli és szereti is. Olvassa el a méltatást!

Ismerkedjen meg 2007. évi díjazottainkkal!