Ismerkedjen meg 2007. évi díjazottainkkal!

SPORT kategória

bíro norbertBíró Norbert - a gyengénlátók mentora (Cegléd)
 Olyan elhivatott nevelő, sikeres cselgáncsedző, aki az egészséges tanítványai mellett vak és gyengénlátó gyerekekkel is foglalkozik. Példamutató tevékenysége során számos bajnokot nevelt, sikeres, gyengénlátóknak szóló rendezvényeket szervezett meg és sikerült látássérült tanítványainak új dimenziókat mutatni. >Olvassa el a méltatást!

gerevich györgy és szilágyi áron

Gerevich György - kardvívók mestere (Budapest)
Munkabírását, humorát, példamutató magatartását emeli ki legtöbb tanítványa, amikor Gerevich György kardvívó edzőről mesél. Számos olimpiai versenyzőnk, világ- és Európa bajnokunk edzője, aki komolyan dolgozik az utánpótlás-nevelésen is. Olvassa el méltatását!

jozsa csabaJózsa Csaba - az iskola mozgatórugója (Diósjenő)
 Rendkívül aktív testnevelő tanár, akinek a mindennapi feladatokon felül arra is van energiája és ideje, hogy a gyerekekkel megszerettesse a mindennapi sportot. Dolgozott a Bozsik programban, meghonosította a Kóczán Mór távolugró versenyt, mindemellett pedig a diósjenői iskola sportéletének katalizátora. >Olvassa el a méltatást!

rapcsák károlyRapcsák Károly - világbajnok evezősök nevelőedzője (Dunakeszi)
 Világbajnoki érmesek, olimpiai versenyzők, elismert evezősök kerülnek ki szárnyai alól. Önzetlenségével, szakmai tudásával számos ismert és elismert evezős pályáját indította már el a siker útján. >Olvassa el a méltatást!

MŰVÉSZETI-TUDOMÁNY kategória

Pénzes Ferenc - a felejthetetlen tanáregyéniség (Pápa)
Volt diákjai jelölték, akik diákkoruk felejthetetlen tanáregyéniségeként emlékeznek rá, és nem csak szakmai tudása, de emberi értékei, tartása és következetessége miatt is nagyon tisztelik egykori, biológia-kémia szakos tanárukat. Mindig figyelt a hátrányos helyzetű diákokra, felkutatásukban, felkészítésükben meghatározó szerepe volt. Jelenlegi diákjai eredményesen szerepelnek a versenyeken, országos tanulmányi versenyeken. >Olvassa el a méltatást!

sebestyénné farkas ilonaSebestyénné Farkas Ilona - a hűséges Kodály-tanítvány (Budapest-Békéscsaba)
"Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be" - mondta Kodály Zoltán. Tanítványa, Sebestyénné Farkas Ilona a zene fényének igazi fáklyavivője, akinek számos fiatal köszönheti a zene szeretetét Békéscsabán és Budapesten egyaránt. Sok szakembernek nyújt fejlődési lehetőséget továbbá a határokon túl is. >Olvassa el a méltatást!

tóth bélaTóth Béla - modernség és hagyomány ötvözője
(Magyarkanizsa, Vajdaság)

Pedagógiai munkájával nemcsak irányítani, hanem motiválni, lelkesíteni is tudja diákjait, akik az egész Vajdaság területén ismertek, hiszen évről évre elhozzák a legnevesebb számítástechnikai verseny legjobb helyezéseit. Az informatika mellett diákjai figyelmét a vajdasági kultúra kincseinek megismerése és újrafelfedezése felé irányítja. >Olvassa el a méltatást!

vörös livia

Vörös Lívia - a művészet mentora (Szombathely)
Komoly megbecsülésnek örvend tanítványai, a szülők, kollégák és a város lakóinak körében egyaránt, hiszen minden erejével azon van, hogy megszerettesse a fiatalokkal a művészetet, és segítse a tehetséges gyerekek továbbfejlődését és szakmai kibontakozását. Az Alapfokú Művészeti Iskola egyik fő ötletgazdája, az Iskolagaléria rendszeres kiállításainak szervezője, és az Impresszió Alapítvány megalkotója. >Olvassa el a méltatást!