2018. szeptember 17.

Triatlon: Lehmann Csongor junior világbajnok

Óriási magyar sikerrel zárult szombaton az ausztráliai triatlon világbajnokság junior férfi futama. A MOL Tehetségtámogató Program sportolója, aki a Tiszaújvárosi Triatlon Club 18 éves kiválósága, fantasztikus futással esélyt sem adott vetélytársainak, így szerezte meg az aranyérmet.

Lehmann Csongornak a Gold Coast-on nem indult túl jól a 750 méteres úszás, hiszen a rajt után nem sokkal elveszítette úszószemüvegét és sapkáját, de így is a hatodik helyen ért partot, ami „belépőt” jelentett számára ahhoz, hogy a 20 km-es kerékpározás során is az élbolyban haladhasson.

Egy villámgyors depózást követően Csongor a második helyen kezdte meg az 5 km-es futást, melynek fél távjánál már stabilan ő vezette a mezőnyt, melyet a hátra levő percekben valósággal leiskolázott, megszerezve ezzel a világbajnoki címet. Az aranyérmes magyar a nemzetközi szövetség honlapjának azt nyilatkozta: még számára is hihetetlen a győzelme, amire legvadabb álmaiban sem számított. „Az úszás és a kerékpározás során az élmezőnnyel mentem, a futásnál pedig - bár azt hittem, hogy fáradt leszek - végül remekül éreztem magam, és le tudtam magamról szakítani a többieket” – tette hozzá Lehmann Csongor.

Az azonos korú lányok mezőnyében Lehmann Csongor klubtársát, Putnóczki Dorkát érdemes kiemelni, aki az úszást követően még az első volt, végül pedig a dicséretes tizenhatodik pozícióban futott célba.