A program a művészet vagy a tudományok területén tehetséges és eredményes fiatalok támogatását tűzte ki célul. A nyertes pályázók eszköztámogatásban vagy útiköltség-támogatásban részesülnek.

MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

A pályázat fiatal művészek, tehetséges zenészek és ifjú kutatók fejlődését segíti. Számukra egy hangszer megvásárlása, az előadásokra, tudományos versenyekre való felkészüléshez szükséges eszközök biztosítása, vagy egy-egy verseny, kurzus útiköltségeinek támogatása jelenti általában a legnagyobb segítséget. Örömmel közreműködünk abban, hogy tehetségük kibontakoztatásával ezek a gyerekek ne csak saját, hanem környezetük fejlődéséhez, gazdagításához is hozzájárulhassanak.

2015-ben is vártuk azoknak a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak vagy diákcsoportoknak, ifjúsági csoportoknak a pályázatait, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő eredményt értek már el, szakmai fejlődésükhöz azonban további támogatásra van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehetett benyújtani szeptember 30-ig.

2015-ben 80 fiatal és csapataik nyertek el támogatást több mint 16 millió forint értékben a MOL Tehetségtámogató Program keretében.

Az értékelésben szakértő zsűri közreműködött, amelynek tagja volt Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanára, Kállai Gabriella szociológus, az Oktatáskutató és fejlesztő Intézet munkatársa, és Várkonyi Péter mérnök, a BME tanára.

A végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vették figyelembe.

2015-ben a Tehetségtámogató Klasszis kategóriában, melynek keretében a 18. életévüket betöltött korábbi nyertes pályázóinkat segítjük, 11 pályázó nyert el támogatást, több mint 2 millió Forint értékben.

A MOL Tehetségtámogató Program Művészet – Tudomány kategóriáját legközelebb 2016 nyarán hirdetjük meg.

A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig több mint 3000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette.

-----------------------------------------------------------

Támogatott pályázók listája 2015
Támogatott pályázók listája 2014
Támogatott pályázók listája 2013