A program a művészet vagy a tudományok területén tehetséges és eredményes fiatalok támogatását tűzte ki célul. A nyertes pályázók eszköztámogatásban vagy útiköltség-támogatásban részesülnek.

MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

A pályázat fiatal művészek, tehetséges zenészek és ifjú kutatók fejlődését segíti. Számukra egy hangszer megvásárlása, az előadásokra, tudományos versenyekre való felkészüléshez szükséges eszközök biztosítása, vagy egy-egy verseny, kurzus útiköltségeinek támogatása jelenti általában a legnagyobb segítséget. Örömmel közreműködünk abban, hogy tehetségük kibontakoztatásával ezek a gyerekek ne csak saját, hanem környezetük fejlődéséhez, gazdagításához is hozzájárulhassanak.

2015-ben is vártuk azoknak a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak vagy diákcsoportoknak, ifjúsági csoportoknak a pályázatait, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő eredményt értek már el, szakmai fejlődésükhöz azonban további támogatásra van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehetett benyújtani szeptember 30-ig.

2015-ben 80 fiatal és csapataik nyertek el támogatást több mint 16 millió forint értékben a MOL Tehetségtámogató Program keretében.

Az értékelésben szakértő zsűri közreműködött, amelynek tagja volt Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanára, Kállai Gabriella szociológus, az Oktatáskutató és fejlesztő Intézet munkatársa, és Várkonyi Péter mérnök, a BME tanára.

A végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vették figyelembe.

2015-ben a Tehetségtámogató Klasszis kategóriában, melynek keretében a 18. életévüket betöltött korábbi nyertes pályázóinkat segítjük, 11 pályázó nyert el támogatást, több mint 2 millió Forint értékben.

A MOL Tehetségtámogató Program Művészet – Tudomány kategóriáját legközelebb 2016 nyarán hirdetjük meg.

A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig több mint 3000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette.


-----------------------------------------------------------

Támogatott pályázók listája 2015
Támogatott pályázók listája 2014
Támogatott pályázók listája 2013

Támogatott pályázók listája 2012

Támogatott pályázók listája 2011
Támogatott pályázók listája 2010
Támogatott pályázók listája 2009
Támogatott pályázók listája 2008
Támogatott pályázók listája 2007
Támogatott pályázók listája 2006

Ismerkedjen meg korábbi támogatottainkkal részletesebben!  Tovább>

----------------------------------------------------------

2015-ös pályázat elszámolásához kapcsolódó dokumentumok:

Tájékoztatás elszámoláshoz
Beszámoló űrlap
Útvonalnyilvántartás
Használatbavételi megállapodás

----------------------------------------------------------

PÁLYÁZATI KÉZIKÖNYV