A program a művészet vagy a tudományok területén tehetséges és eredményes fiatalok támogatását tűzte ki célul. A nyertes pályázók eszköztámogatásban vagy útiköltség-támogatásban részesülnek.

MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

 

A pályázat fiatal művészek, tehetséges zenészek és ifjú kutatók fejlődését segíti. Számukra egy hangszer megvásárlása, az előadásokra, tudományos versenyekre való felkészüléshez szükséges eszközök biztosítása, vagy egy-egy verseny, kurzus útiköltségeinek támogatása jelenti általában a legnagyobb segítséget. Örömmel közreműködünk abban, hogy tehetségük kibontakoztatásával ezek a gyerekek ne csak saját, hanem környezetük fejlődéséhez, gazdagításához is hozzájárulhassanak.

A MOL Tehetségtámogató Program Művészet-Tudomány kategóriájában olyan 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok pályázhattak, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehetett benyújtani szeptember 30-ig.

2016-ban a meghirdetett felhívásra összesen 300 pályázat érkezett be. A pályázatok értékelése két fordulóban történik, jelenleg a szakmai előszűrés folyik. Idén is a jól ismert szakembereket kértük fel arra, hogy a zsűri munkájában közreműködjenek: Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Eckhardt Gábor zongoraművész, a Zeneakadémia tanára, Kállai Gabriella oktatáskutató, az OFI munkatársa.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg, várhatóan 2016. november végére.

A MOL Tehetségtámogató Program Művészet – Tudomány kategóriáját legközelebb 2017 nyarán hirdetjük meg.


Ismerkedjen meg korábbi támogatottainkkal részletesebben!  Tovább>

 

HIÁNYPÓTLÁS dokumentumok:

Pályázati űrlap
1. sz. melléklet - Költségvetés
2. sz. melléklet - Eredmények
3. sz. melléklet - Tanár nyilatkozata

----------------------------------------------------------

2015-ös pályázat elszámolásához kapcsolódó dokumentumok:

Tájékoztatás elszámoláshoz
Beszámoló űrlap
Útvonalnyilvántartás
Használatbavételi megállapodás

----------------------------------------------------------

PÁLYÁZATI KÉZIKÖNYV