A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

MOL Tehetségtámogató Program Sport

2017-ben ismét meghirdettük a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segítette, amelynek tagja Buzgó József, tanácsadó, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztője, Dr. Petrekanits Máté, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Terhelésélettani Labor vezetője és Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sportdiagnosztikai Központ igazgatója voltak. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vettük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2017-ben összesen 109 fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét több mint 25 millió forint értékben. A támogatottak között van többek között Pusztai Liza Európa-bajnok kardvívó és Milák Kristóf Európa-bajnok úszó. A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2017-ben 11 fiatal sportoló nyert el támogatást több mint 3 millió forint összegben.

A pályázatot legközelebb 2018 március elején hirdetjük meg.

-----------------------------------------------------------

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben! >Tovább

Támogatott pályázók listája:

Támogatott pályázók 2017

Támogatott pályázók 2016
Támogatott pályázók 2015
Támogatott pályázók 2014
Támogatott pályázók 2013
Támogatott pályázók 2012

Támogatott pályázók 2011

Támogatott pályázók 2010

Támogatott pályázók 2009