A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

MOL Tehetségtámogató Program Sport

2014-ben ismét meghirdettük a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segítette, amelynek tagja Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó, Michelisz Norbert autóversenyző, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, valamint Dr. Petrekanits Máté sportorvos és Dr. Szabó Tamás a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója voltak. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vettük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2014-ben összesen 113 fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét 26 millió forint értékben. A támogatottak között van többek között Márton Anna junior világbajnok kardvívó, Sztankovics Anna úszó londoni olimpikon és Rapport Richárd, a jelenlegi legjobb magyar ifjúsági sakkozó.

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2014-ben 15 fiatal sportoló nyert el támogatást összesen további 5 millió forint összegben.

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben! >Tovább

Támogatott pályázók listája:

Támogatott pályázók 2014
Támogatott pályázók 2013
Támogatott pályázók 2012
Támogatott pályázók 2011

Támogatott pályázók 2010
Támogatott pályázók 2009
Támogatott pályázók 2008
Támogatott pályázók 2007
Támogatott pályázók 2006

----------------------------------------------------------