A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

MOL Tehetségtámogató Program Sport

Március 31-ig vártuk azoknak a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak a pályázatait, akik országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehetett benyújtani.

2015-ben a meghirdetett felhívásra több mint 500 pályázat érkezett be. A pályázatok értékelése két fordulóban történik, jelenleg a szakmai előszűrés folyik. Idén is a jól ismert szakembereket kértünk fel arra, hogy a zsűri munkájában közreműködjenek: Buzgó Józsefet, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozót, Dr. Szabó Tamást, a Sportdiagnosztikai Központ igazgatóját, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívót és Dr. Petrekanits Mátét, a Semmelweis Egyetem Sportélettani laboratóriumának vezetőjét

A végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2015. május végéig. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vesszük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2014-ben összesen 113 fiatal kapott támogatást 26 millió forint értékben. A támogatottak között találjuk Márton Anna junior világbajnok kardvívót, Sztankovics Anna úszó londoni olimpikont és Rapport Richárd, a jelenlegi legjobb magyar ifjúsági sakkozót.

Továbbra is segítjük a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóinkat a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2014-ben 15 fiatal sportoló nyert el támogatást összesen további 5 millió forint összegben.

Pályázati anyagok:

Pályázati felhívás 2015

Pályázati űrlap
1.sz. melléklet - Részletes költségvetés

2.sz. melléklet - Eredmények
3.sz. melléklet - Edzői támogató nyilatkozat
4.sz. melléklet - Médiamegjelenések

GYIK

Pályázó nyilatkozata

----------------------------------------------------------

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben! >Tovább

Támogatott pályázók listája: