A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

MOL Tehetségtámogató Program Sport

2016-ban ismét meghirdettük a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segítette, amelynek tagja Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó, Buzgó József a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, valamint Dr. Petrekanits Máté sportorvos és Dr. Szabó Tamás a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója voltak. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vettük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2016-ban összesen 111 fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét több mint 26 millió forint értékben. A támogatottak között van többek között Márton Anna kardvívó és Péni István sportlövő . A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2016-ban 15 fiatal sportoló nyert el támogatást több mint 5 millió forint összegben.

-----------------------------------------------------------

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben! >Tovább

Támogatott pályázók listája:

Támogatott pályázók listája 2016

Támogatott pályázók 2015
Támogatott pályázók 2014

Támogatott pályázók 2013
Támogatott pályázók 2012
Támogatott pályázók 2011

Támogatott pályázók 2010
Támogatott pályázók 2009
Támogatott pályázók 2008