A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

MOL Tehetségtámogató Program Sport

Március 31-ig vártuk azoknak a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak a pályázatait, akik országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehetett benyújtani.

2015-ben a meghirdetett felhívásra több mint 500 pályázat érkezett be. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segítette, amelynek tagja Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó, Buzgó József a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, valamint Dr. Petrekanits Máté sportorvos és Dr. Szabó Tamás a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója voltak. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vettük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2015-ben összesen 117 fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét közel 26 millió forint értékben. A támogatottak között van többek között Péni István Európa-bajnok sportlövő, Gercsák Szabina Ifjúsági Olimpiai bajnok judós, és Vadnai Jonatán világbajnok vitorlázó.

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2015-ben 15 fiatal sportoló nyert el támogatást közel 5 millió forint összegben.

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben! >Tovább

Támogatott pályázók listája:

Támogatott pályázók 2015
Támogatott pályázók 2014

Támogatott pályázók 2013
Támogatott pályázók 2012
Támogatott pályázók 2011

Támogatott pályázók 2010
Támogatott pályázók 2009
Támogatott pályázók 2008
Támogatott pályázók 2007
Támogatott pályázók 2006