A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

MOL Tehetségtámogató Program Sport

2018-ban ismét meghirdettük a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

A pályázatokról a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segítette, amelynek tagja Dr. Szabó Tamás, a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója, Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu oldal alapító-főszerkesztője és Herczig Norbert, négyszeres magyar ralibajnok autóversenyző voltak. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vettük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2018-ban összesen 70 fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét közel 25 millió forint értékben. A támogatottak között van többek között Németh Nándor úszó és Jászapáti Petra gyorskorcsolyázó. A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2018-ban 13 fiatal sportoló nyert el támogatást több mint 6 millió forint összegben.

A pályázatot legközelebb 2019. március elején hirdetjük meg.

-----------------------------------------------------------

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben!

Támogatott pályázók listája:

Támogatott pályázók 2018

Támogatott pályázók 2017
Támogatott pályázók 2016

Támogatott pályázók 2015
Támogatott pályázók 2014
Támogatott pályázók 2013
Támogatott pályázók 2012

Támogatott pályázók 2011

Támogatott pályázók 2010

Támogatott pályázók 2009

Támogatott pályázók 2008