A Segítő Diákok 2017. pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az Iskolai Közösségi Szolgálat során szerezhető pozitív tapasztalatokra és a jó példák felmutatásával egyre több diákot, pedagógust és fogadó intézményt ösztönözzön arra, hogy minél több és jobb színvonalú iskolai közösségi szolgálati projektet valósítsanak meg.

A pályázatokat diákok, pedagógusok és fogadó intézmények, ill. szervezetek tudták benyújtani 2017. november 30-ig. A három kategóriában közel 40 pályázat érkezett be, amelyek közül az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által felkért szakértők javaslatára az EKE OFI és az Új Európa Alapítvány az alábbi személyeket és szervezeteket díjazta. A díjazottak az EKE OFI által felajánlott vásárlási utalványt, az Új Európa Alapítvány által felajánlott tiszteletdíjat, valamint tárgyi ajándékokat kaptak.

Az eredményhirdetést 2017. december 15-én tartottuk, amelyet az Iskolai Közösségi Szolgálat eddigi tapasztalatait bemutató kerekasztal beszélgetés előzött meg.

„És neked mit adott?”- Diák kategória (fotók)

1. helyezett: Tatai Eszter (Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont, Budapest) Légy velem! c. pályázata.

2. helyezett: Giricz Nikolett (Győri Szolgáltatási SC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma) Generációk találkozása c. pályázata

Megosztott 3. helyezettek:
- Magulya Viktória (Salgótarjáni Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Gimnáziuma Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) És Neked mit adott? Segítő diákok 2017 c. pályázat
- Kovács Nóra-Várhegyi Csaba (Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, Miskolc) Közös élmények a gyermekrehabilitáción c. pályázata.

Pedagógiai jó gyakorlat kategória

1. helyezett: Borsosné Paku Beáta, a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma tanárának „Mosolyt csalunk a beteg gyermekek arcára” c. pályázata

2. helyezett: Márki Józsefné, a Győri Szolgáltatási SC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma pedagógusának „Segítő munka a győri Kálóczi téri idősek otthonában” c. pályázata

3. helyezett: Kecskés Ferenc „Biológiai sokféleség a Soroksári Botanikus kertben” c. pályázata

Fogadó intézményi jó gyakorlat kategória

1. helyezett: Tóthné Dr. Kiss Orosz Mária (Vakok és Gyengénlátók Integráló Sportegyesülete, Eger) Kösz, hogy tekerünk! c. pályázata

2. helyezett: Szilágyi-Nagy Anna (kultúrAktív Egyesület, Pécs) Iskolai Közösségi Szolgálat Törökbálint Köztér fejlesztési koncepciójával kapcsolatban c. pályázata

Megosztott 3. helyezettek:
- Jószolgálati Otthon Alapítvány, Élményeink kertje c. pályázata
- Megulesz Gabriella (Pentele Caritas, Dunaújváros) Szolgáló Szeretet c. pályázata.

A Segítő Diákok 2017. „És Neked mit adott?” Diák fotó kategória nyerteseinek képei a Galériában érhetők el. A pályázati anyagok kivonatai megtekinthetők a www.kozossegi.ofi.hu oldalon.

Galéria