2017. június 08.

Reneszánsz táncszínház sérült fiatalokkal közösen

Ismét interaktív élményterápiás előadásokat tartott a Garabonciás Együttes értelmileg sérült fiatalok részvételével. A koncertek célja felhívni a figyelmet az együttélésre és az elfogadásra.

A 29 éve működő Garabonciás Együttes profilja a pantomim és a historikus táncok ötvözetéből létrejövő mozgásterápiás táncszínház. Az interaktív élményterápiás előadások öt éve kezdődtek a IX. kerületi Dió Általános Iskola gyógypedagógiai központban, majd a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával adódott lehetőség, hogy az együttes folytassa a közös munkát az értelmileg sérült fiatalokkal is.

Aranyos Ágota, a Garabonciás koreográfusa az együttessel idén Évszázadok meséi, táncai címmel hat gyógypedagógiai intézménybe, óvodába és iskolába viszi el előadását, a műsorban közreműködnek az elmúlt években szólisztikus szerepeket játszó fiatalok. A pantomimezés, a mesék elmesélése a garaboncokkal a közönség bevonásával zajlik, az előadás vége mindig egy reneszánsz táncház. Az együttes célja megmutatni, hogy ezek a sérült fiatalok is tudnak ugyanolyan élményt nyújtani ép társaiknak, és ennek örömét mindenki megtapasztalhatja. Kitért arra, hogy a Garabonciás Együttes előadásain 10-12 éves kortól 30 éves korig vannak fiatalok.