2017. június 13.

Pusztai Liza éremmel nyitotta az EB-t

A 16 éves Pusztai Liza bronzérmet nyert női kardban a grúziai vívó Európa-bajnokság nyitónapján, Tbilisziben.

A magyar küldöttség legfiatalabbjának, a MOL Tehetségtámogató Program tagjának a legjobb 64 között nem kellett vívnia, majd 15-4-re verte a spanyol Lucia Martin-Portuguest, 15-10-re az azeri Szabina Karimovát, a negyeddöntőben pedig 15-12-re a német Anna Limbachot. Ezzel már biztos volt, hogy érmet szerez.

Az elődöntőben a grúz Teodora Kahianival mérkőzött meg, és fordulatos küzdelemben kikapott. Az elején hazai közönség előtt szereplő riválisa húzott el, de a BVSC sportolója gyorsan felzárkózott, és fordított. Pusztai Liza 12-9-re is vezetett, de Kahiani feljavult, és 15-12-re győzött. Pusztai Liza idén áprilisban a kadet korosztályban arany-, eggyel följebb, a junioroknál bronzérmes volt a világbajnokságon, egy hónappal korábban pedig ugyancsak első lett a fiatalabbaknál és második az idősebbeknél a korosztályos Európa-bajnokságon.

A MOL Tehetségtámogató Program másik tagja, Márton Anna a 11. helyen végzett.