2018. április 06.

Pusztai Liza bronzérmes a juniorok között

Pusztai Liza bronzérmet nyert a junior női kardozók között a veronai korosztályos vívó-világbajnokságon. Másnap a kadetek versenyében megvédte világbajnoki címét.

A kadet és junior vb-n a MOL Tehetségtámogató Program által támogatott 16 éves magyar vívó - a tavalyi felnőtt Európa-bajnokság harmadik helyezettje - előnyerőként nem lépett pástra az első fordulóban. Spanyol, dél-koreai és kanadai ellenfelet búcsúztatva jutott a nyolc közé, ahol az amerikai Chloe Fox-Gitomert múlta felül 15-11-re. Az elődöntőben a mexikói Natalia Botello szoros küzdelemben 15-13-ra legyőzte Pusztait.

A másnapi döntőben a papírformának megfelelően a mexikói Natalia Botellóval találkozott, aki egy nappal korábban a juniorok elődöntőjében 15-13-ra legyőzte őt. Pusztai nem ijedt meg ellenfelétől, az első pillanatoktól kezdve ő irányította a mérkőzést, amely váratlanul sima lett. A felnőttek között tavaly Európa-bajnoki bronzérmes tehetség 10-3-ra és 13-7-re is vezetett, végül pedig 15-11-re győzött.