2018. július 30.

Összalapátolták a lányok a VB-aranyakat

A MOL Tehetségtámogató Program három ifjú kajakosa is aranyat szerzett a hétvégén Plovdivban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu vb-n. Mások mellett Takács Tamara, Biben Karina és Bakó Olga is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Tizenhat éremmel, közte tíz arannyal zárták a magyarok Plovdivban az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot, amelynek vasárnapi zárónapján öt számban győztek. Köztük arannyal ünnepelhettek támogatottjaink is, Takács Tamara és a Biben Karina-Bakó Olga páros is. Videóinterjú a kajakkenusport.hu oldalán.

A hazai szövetség beszámolója szerint a harmadik napon az U23-as korosztályban 500 méteren kajak egyesben a MOL Tehetségtámogató Program klasszis sportolója, Takács Tamara utasította maga mögé riválisait. Az ifiknél a 17 éves Biben Karina és Bakó Olga kajakpáros megvédte vb-címét. Biben Karina az ifi magyar női kajaknégyessel, rajta kívül még Szellák Szabinával, Gazsó Dorkával, Kőhalmi Emesével szintén az első helyen végzett.

A magyar válogatott tíz arany-, négy ezüst- és két bronzérmet nyert a vb-n, ezzel toronymagasan a legeredményesebb nemzet lett.