2018. június 14.

New York után irány Osaka

Még ki sem pihente a márciusi New York-i győzelmet, máris itt a következő szenzáció: Wendler Enikő – a bécsi Zeneakadémia különleges tehetségek osztályának fuvolistája – a 19. Osakai Nemzetközi Verseny fináléjában.

A sikert sikerre halmozó ifjú fuvolista növendék számos nagy, nemzetközi versenygyőzelemmel a háta mögött 2018. október 4-én Osakában a fináléban mutathatja meg a világ legjobbjai között, hogy mire képes. Az immáron 19. alkalommal megrendezendő International Music Competition Osaka a világbéke és a kölcsönös megértés zászlaja alatt népszerűsíti a művészetet és a kultúrát. A világverseny művészeti igazgatója Alexander Müllenbach. Az osakai fináléban a világ országainak legkiválóbb növendékei öt korcsoportban versenyeznek.

Enikő a bécsi Zeneakadémia (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) „színeiben” versenyez, de a szíve Magyarországon dobog. Az ifjú muzsikus éppen a 11. osztályt fejezte be a budapesti Nádasi Ferenc Gimnáziumban. Egyelőre ingázik a két főváros között, egyetemi tanulmányait Bécsben szeretné folytatni, de eltökélt szándéka, hogy a diploma megszerzése után Magyarországon muzsikáljon. Enikő Bécsben jelenleg Prof. Barbara Gisler Haase fuvolaosztályában Mag. Doris Nicoletti irányításával készül a rá váró megmérettetésekre.

Enikő felkészülését Marosné Kovács Tünde, az első fuvolatanára, Romos Zsolt, aki Budapesten tanította és Lengyel Andrea zongoraművész, társa versenyeken, valamint a MOL Tehetségtámogató Program segítette.