2018. július 30.

Nagy álma vált valóra: a tehetséges dobos az Iron Maiden dobosával találkozhatott

Élményekben és kihívásokban gazdag az idei nyár a Tv2 felfedezettjének, a 13 éves Balogh Soma dobosnak. Firenzei fellépése után példaképével találkozhatott a backstage-en.

Június 28-án abban a szenzációs élményben volt része, hogy a Tankcsapda és Fejes Tamás segítségének köszönhetően ott lehetett az idei Volt Fesztiválon, a Tankcsapda- és Iron Maiden-backstage-ben. Újra találkozhatott példaképével, Nicko McBrain-nel is, a világhírű angol banda dobosával, de Bruce Dickinson is dedikálta a nemrég megjelent életrajzi könyvét Somának, aki közelről figyelhette a koncert eseményeit.

Az ifjú rocker nyara ezzel nem ért véget. Júliusban a firenzei stadionban nagy sikerű koncertet adott 1000 rockzenész az idei Rockin1000 keretében. A rockezred kötelékében három magyar zenész is ott volt. Köztük a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjának hallgatója, Soma is.

Balogh Soma 2009-ben négyévesen kezdett el dobot tanulni. A Hajdúböszörményi Ütőegyüttes tagjaként rendszeresen koncertezett. 2012-ben felvételt nyert a Debreceni Rock Suliba. A dob mellett zenei képzése érdekében magántanulója lett Ivan Szandra művésznőnek. Tőle tanul zongorát, szolfézst, zeneszerzést, szerkesztést. 2013-tól résztvevője a Dob Mánia Tábornak. 2016-ban jelentkezett a TV2 tehetséggondozó műsorába, a Kismenőkbe. Bejutott a döntőbe, ahol második lett. A műsort kezdték el fellépésekre hívni.