2018. május 31.

Milák 3 OB-arany: tovább hasít az úszórakéta

Izgalmas versenyeket hozott a hódmezővásárhelyi ifjúsági úszó országos bajnokság első napja. A MOL Tehetségtámogató Program úszója, Milák Kristóf mindjárt a nyitónapon triplázott (50 m gyors, 100 m hát, 200 m pillangó).

Szerdán elkezdődött a nagy érdeklődéssel várt ifjúsági úszó országos bajnokság Hódmezővásárhelyen. Már az első napon több versenyszámban vízbe ugrott az érdiek 18 éves klasszisa, Milák Kristóf. Milák három számban indult, és háromszor győzött. 50 m gyorson a délelőtti előfutamokból a második helyen jutott tovább, a döntőben viszont ő volt a leggyorsabb, 23.31-gyel győzött.

100 m háton aztán igazán nagyot robbantott az érdiek versenyzője, nagy csatában legyőzte az első helyen döntős, szintén MOL Tehetségtámogató Program-úszó Zombori Gábort (Budafóka SE), mindössze egyetlen századmásodperccel elmaradva Cseh László 2003-as korosztályos csúcsától. 200 m pillangón pedig hozta a kötelezőt, éss Bukovics Milán (Darnyi Tamás SC) és Kalmár Ákos (Baja) előtt célba érve újabb aranyérmet nyert.