A MESTER-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei.

MESTER-M Díj

A fiatal tehetségek, későbbi sikeres sportolók, művészek, szakemberek elindítása olyan áldozatkész tanárokon, edzőkön, szakembereken múlik, akik meglátják bennük a lehetőséget és bátorítják első lépéseiket. Díjunkkal az ő munkájukat szeretnénk elismerni.

A 2016-ban beérkezett több mint 700 jelölés közül az Alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Mester-M Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal egymillió forint tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők áldozatkész munkájukkal, példamutatásukkal és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

A 2016. évi MOL Mester-M Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Ifj. Benyus Sándor karmester és nagybőgő művésztanár (Vác), F. Pollner Erika rajztanár (Miskolc), Horváth Norbert fizikatanár (Budapest), Maksa Katalin magyar-történelem tanár (Budapest), Dr. Mészáros Lukács biológiatanár (Szentendre), Dr. Minda Mihály matematika-, számítástechnika-, fizikatanár (Vác), Takács Attila informatika-, matematika-, fizikatanár (Budapest). A sportszakemberek között Kegye Tibor úszás és triatlonedző (Budapest), Sinkó Andrea aerobikedző (Budapest) és Zámbó Tibor kézilabdaedző (Mezőszilas) részesült az elismerésben.

A díjakat a MOL Magyarország vezetői, Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, valamint Sipos Mihály a Muzsikás Együttes alapító tagja adták át.

Ismerkedjen meg korábbi díjazottjainkkal!
(2007-2014 között MOL Tehetséggondozásért Díj néven adtuk át az elismerést.)

2015, 2014, 2013, 2012, 2011; 2010; 2009; 2008; 2007