A MESTER-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei.

MESTER-M Díj

A fiatal tehetségek, későbbi sikeres sportolók, művészek, szakemberek elindítása olyan áldozatkész tanárokon, edzőkön, szakembereken múlik, akik meglátják bennük a lehetőséget és bátorítják első lépéseiket. Díjunkkal az ő munkájukat szeretnénk elismerni.

A 2017-ben beérkezett több mint 700 jelölés közül az Alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Mester-M Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal egymillió forint tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők áldozatkész munkájukkal, példamutatásukkal és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

Az elismeréseket a MOL vezetői mellett Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete, Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok, valamint Hamar Dániel a Muzsikás Együttes alapító tagja adták át.

A 2017. évi MOL Mester-M Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Kónya Marianna vegyész, kémiatanár, Simon Péter fizikatanár, Szőllősy László földrajztanár, Varga József matematikatanár, Halászné Veres Zsuzsa zongoratanár, Szücsné Dr. Harkó Enikő magyar nyelv és irodalomtanár, Törökné Csécs Lenke néptánc pedagógus, Haász Katalin műugróedző, Korponai István öttusaedző és Módos János birkózóedző.

Ismerkedjen meg korábbi díjazottjainkkal!
(2007-2014 között MOL Tehetséggondozásért Díj néven adtuk át az elismerést.)

2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011; 2010; 2009; 2008; 2007