A Média a Tehetségekért Díjra az újságírók és a média munkatársai pályázhatnak fiatal magyar tehetségekkel foglalkozó írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással.

Média a Tehetségekért Díj

A Média a Tehetségekért Díj arra szeretné ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal magyar tehetségekkel, a sikeres fiatalok (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterével, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

A MOL és az Új Európa Alapítvány hatodik alkalommal hirdette meg a „Média a Tehetségekért Díj” pályázatát, amelynek keretében négy kategóriában osztott díjakat olyan újságíróknak, akik felismerik a fiatalokban rejlő lehetőségeket, és bemutatják őket a nyilvánosság előtt.

A „Média a Tehetségekért Díj” pályázat tv/videó kategóriájában első díjat nyert Kilyén Tamás „Az utat nem látni kell, hanem végig menni rajta” című, az El Camino zarándokutat teljesítő Fóris Norbert látássérült judotehetségről szóló riportja az RTL Magyarország műsorában. A rádió kategória első helyezettje Csűrös Csilla lett, a Kossuth Rádió „Történet hangszerelve: Szegedi Melinda” című riportjával, mely az okosfáslit megalkotó fiatal tudóslányt és találmányát mutatja be.

A nyomtatott sajtó jelöltjei között Sashegyi Zsófia, a Magyar Nemzet Magazin újságírója „A vikingek napköveitől a fenyegető fénycsapdákig” című riportjával ért el első helyezést, amelyben Farkas Alexandrát, az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának légkör- és környezetoptikai jelenségekkel foglalkozó kutatóját kérdezi szakmájáról. Az online pályázati anyagok között a zsűri Szabó Ádám Varga Tamásról szóló cikkét találta a legjobbnak, mely "Magyar fiú rajzolja az Operaház fantomja képregényverzióját” címmel jelent meg a fidelio.hu-n.

A 300 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a 200 ezer forinttal jutalmazott második helyezetteket és 100 ezer forinttal elismert harmadik helyezetteket összesen több mint 280 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, Keresztes Ilona, az MTVA munkatársa és Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

További díjazottak és információ: http://www.tehetsegesfiatalok.hu/