2018. április 24.

Matehetsz tagok lettünk

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége 2018. április 21-ei közgyűlése hivatalosan is tagjai közé választotta az Új Európa Alapítványt. Hasonló célokért dolgozunk, a jövőben kölcsönös erősíteni fogjuk egymás tevékenységét.

Az egyesület szakmai egyeztető fórum kíván lenni annak érdekében, hogy tagjai minél jobban tudják segíteni a tehetségek felismerését, kiválasztását, támogatását. 2009-ben azért jött létre a MATEHETSZ, hogy tagjai többet tudjanak tenni a tehetségek mestereinek elismeréséért, a tehetséggondozást segítő oktató programok népszerűsítéséért, valamint elő tudják segíteni a tehetséges fiatalok kapcsolatépítését, önszerveződését, és társadalmi felelősségvállalásának növekedését. Az Egyesület folyamatosan együttműködik a Nemzeti Tehetségsegítő Tanáccsal, működteti a Nemzeti Tehetségpontot, valamint a Budapesti Európai Tehetségközpontot. A Tehetségek Magyarországa c. projekt keretében (EFOP 3.2.1-15) fiatal tehetségeknek ösztöndíjakat nyújt, tutori támogatást biztosít, szakképzést szervez.

A tagság elnyerésében jelentős szerepet játszott az Új Európa Alapítvány több mint tízéves tehetséggondozó tevékenysége, amelyet elsősorban a MOL Tehetségtámogató Programon keresztül valósítunk meg. 2006 óta több mint 4600 tehetséges gyermek és fiatal fejlődését tudtuk a sport, a művészet és a tudomány területén támogatásainkkal és képzéseinkkel segíteni.A velük foglalkozó pedagógusok és az őket bemutató médiaszakemberek munkáját díjazzuk.

www.matehetsz.hu, www.tehetseg.hu