2018. május 03.

Magyar kislány az Esseni Filmharmónia színpadán

A 12 éves MOL Tehetségtámogató Program-támogatott, Rozsonits Ildikó ifjú zongorista nemzetközi versenyt nyert meg Németországban.

Rozsonits Ildikó, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének zongora szakos hallgatója első helyezést ért el az Essenben április végén megrendezett 13. Internationaler Klavierwettbewerb Jugend in Essen nemzetközi zongoraversenyen a 11-13 éves korcsoportban. A főtárgy tanárai Eckhardt Gábor és dr. Marczi Mariann. Ildikó a versenygyőzelemnek köszönhetően június 17-én fellép az Esseni Filharmónia színpadán a gálahangverseny alkalmából.

Ildikó 11 éves kora ellenére már nagyon komoly utat tett meg a zongoraművésszé válás útján. Négy és fél évesen kezdett furulyázni, hamar megmutatkozott tehetsége. Öt évesen váltott zongorára. Az első két évet egy év alatt végezte el. Eddig három belföldi mesterkurzuson vett részt. 2016.09.01-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkivüli Tehetségek Képzője zongora szakára jár.

Rozsonits Ildikó utazási költségeit 2017-ben a MOL Tehetségtámogató Program támogatja.