2017. október 09.

Lehmann Csongor újból a dobogó legfelső fokára állhatott

Ezúttal a spanyolországi Melillában rendezett Junior Európa Kupán nyert. Csongor az éves kiemelkedő teljesítményének eredményeként 2017-ben az Európai Junior Ranglistán is az első helyen végzett.

Csongor 2006-ban kezdett sportolni a TVK-Mali Triatlon Klubban. A klub utánpótlásnevelő rendszerében nevelkedett, kezdetben úszás centrikus felkészítéssel, majd egyre inkább specializálódott a triatlon felé. Már újonc korától korosztályának meghatározó versenyzője volt, és ez tart a mai napig. Minden évben a magyar bajnoki dobogón állt.

2015-től nyílt lehetőség - belépve az ifjúsági korcsoportba - nemzetközi versenysorozatba bekapcsolódnia. Eredményeivel hozzájárult az Európai Junior Triatlon Ranglistán a nemzetek versenyében elért magyar eredményekhez. 2013 óta tagja a Héraklész Bajnokprogram keretének. A 2016-os ITU Triatlon Junior VB-n 13. lett. 2017 szeptemberében junior világbajnoki 7. lett Rotterdamban, nyolc év után ezzel újra junior világbajnoki top10-es férfieredmény produkálva. Az elit férfi mezőnyben Csongor testvére, egykori támogaottunk, Lehmann Bence 13. helyen végzett.

Lehmann Csongor eszközvásárlását 2017-ben a MOL Tehetségtámogató Program segíti.

(FOTÓ: Tiszaújvárosi Triatlon Klub)