Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázatot hirdetett a magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-13. évfolyamos diákjai számára.

KÖSZ! Program

A program szándéka szerint szeretné elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg. A program hozzá kíván járulni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot, és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre. A pedagógusok és a szakértők szerint a segítő munka a diákokban erősíti a szolidaritás érzését, a nyitottságot és az érzékenységet a társadalmi problémák iránt.

A szeptemberben meghirdetett pályázatra összesen 162 pályamunka érkezett, ezekből 52-öt tudott díjazni a kuratórium több mint 19 millió forint értékben.

A pályázatra civil szervezetek, valamint egyházi szervezetek és intézmények pályázhattak olyan iskolai közösségi szolgálati projektek megvalósítására, amelyek megfelelnek a törvényi előírásoknak.

A pályázatokat a program együttműködő partnere, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Új Európa Alapítvány által felkért szakértők bírálták el. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg.

A pályázat keretében a szervezetek iskolai közösség szolgálati projektjeikhez nyerhettek támogatást: anyagköltségre, fogyóeszközökre, kommunikációs és dokumentációs eszközökre, utazási vagy szállítási költségre és a mentor (IKSZ koordinátor) költségeire.

A nyertes projektek a támogatást előfinanszírozásként kapják meg. A KÖSZ! Programot legközelebb 2018 őszén hirdetjük meg.

Támogatott pályázók listája:

Támogatott projektek - KÖSZ! Program 2017

Támogatott kisprojektek - KÖSZ! Program 2016

Támogatott nagyprojektek - KÖSZ! Program 2016

Támogatott kisprojektek - KÖSZ! Program 2015

Támogatott nagyprojektek - KÖSZ! Program 2015

Támogatott kisprojektek - KÖSZ! Program 2014

Támogatott nagyprojektek - KÖSZ! Program 2014

-----------------------------------------------------

2017. évi pályázatok elszámolásának dokumentumai:

Beszámoló űrlap
Költségvetési táblázat elszámoláshoz