2018. április 20.

Kétkerekű kívánság teljesült egy váróteremben

A Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályán nagyon nehezen telik az idő. A hosszadalmas vizsgálatok és kezelések meggyötrik a betegségtől kimerült családokat. A kis betegek hétköznapjait, a kórházak keserű rutinját akarja megtörni a Csodalámpa Alapítvány. A reménytelennek tűnő helyzetekben kívánságokat teljesítenek és örömöt, boldogságot varázsolnak a várótermekbe.

A 3,5 éves Csabi októberben került a Heim Pál Kórházba, mert karjából rosszindulatú csomót kellett eltávolítani. A kezelés, a kemoterápia hónapokig tartott, a kórházat csak februárban hagyhatta el, a fenntartó kezelések még mindig tartanak. A fizikailag és lelkileg is megterhelő időszakban csak a jövőbeli tervek és álmok adnak erőt a betegeknek és szüleiknek. Csabi álma egy piros bicikli volt, amivel gyógyulása után házuk közelében biciklizhet majd. A Csodalámpa teljesítette kívánságát, és a boldog mosoly nem maradt el.

A Csodalámpa Alapítvány évente 260-280 életveszélyesen beteg 3 és 18 év közötti, Magyarországon gyógykezelt gyerek egy-egy saját kívánságát teljesíti. Az országos kívánságteljesítő hálózattal és támogatókkal segítik a kórházak gyógyító munkáját és a rehabilitációt is. Kedvességükkel, figyelmes ajándékaikkal kitágítják a betegszobára beszűkült világot, reményt adnak a „lehetetlen” kívánság megvalósulásának élményével.

A Csodalámpa munkáját 2017-ben a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja.