A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.

MOL Gyermekgyógyító Program

Egészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. A krónikusan beteg, a fogyatékkal élő vagy a veszélyeztetett gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése, óvása, fejlesztése mindannyiunk felelőssége. Ma már sok olyan szervezet van, akik szakembereikkel ezekért a gyermekekért dolgoznak.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2018-ban a meghirdetett felhívásra összesen 104 pályázat érkezett be. A pályázatok értékelése két fordulóban történik. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg.

A Programot legközelebb 2019 nyár elején hirdetjük meg.

A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 440 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások nagysága meghaladja az 570 millió forintot.

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben! Tovább>

------------------------------------------

Támogatott szervezetek listája:

Támogatott szervezetek listája 2017

Támogatott szervezetek listája 2016
Támogatott szervezetek listája 2015
Támogatott szervezetek listája 2014
Támogatott szervezetek listája 2013
Támogatott szervezetek listája 2012
Támogatott szervezetek listája 2011
Támogatott szervezetek listája 2010
Támogatott szervezetek listája 2009