2017. június 15.

Figyeld a sárga jelzést!

A Földes Ferenc Gimnázium kilencedikes tanulóival közösen tanösvény jelzésfestő napokat szervezett a Bükk 900 Természetbarát Egyesület. A diákok önkéntes munkájukkal nem csak a természetben jártak, hanem iskolai közösségi szolgálatukat is teljesítették vele.

Legyél Te is Bükki Magvető! címmel valósította meg projektjét a Bükk 900 Természetbarát Egyesület a KÖSZ! Program keretében. Programjába a miskolci Földes Ferenc Gimnázium és az SZC Fazola Henrik Szakképző Iskola diákjait vonta be, összesen 65 középiskolást.

A kilencedikes diákok felnőtt kísérőikkel csoportokban járták végig először a Kő-völgy tanösvény kácsi körének 9 km-es szakaszának festett sárga jelzéseit, majd következő alkalommal egy 5 km-es szakaszát. A diákok már gyakorlott turistajelzés festőknek számítanak, hiszen nem először végezték ezt a munkát.

A tanösvény avatóhoz akadályversenyt is szerveztek, amin összesen 110 fő vett részt miskolci és környékbeli iskolákból. Az önkéntes segítők a regisztrációnál segítettek, megírták az okleveleket a résztvevőknek, és túravezetői szerepet is vállaltak.

A festő napok során a diákok megtapasztalták a szabadban végzett, látványosan végzett fizikai munka örömeit és nehézségeit egyaránt. A visszajelzések egyértelműen pozitívak, a középiskolás osztályközösségek felismerték, hogy az együtt végzett munkának csapatépítő ereje van, és a diákok megfogalmazták azt is, hogy úgy érezték, valami maradandót alkottak.

A Bükk 900 Természetbarát Egyesület nagyprojektjét 2016-ban a KÖSZ! Program témogatta.