2015. május 08.

Első helyen végzett a magyar vonószenekar

A budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara első helyezést ért el 63. Nemzetközi Ifjúsági Zenei Fesztiválon. A zenekar a MOL Tehetségtámogató Program segítségével utazott a versenyre.

Neerpeltben, Belgium rendezték meg 63. alkalommal a Nemzetközi Ifjúsági Zenei Fesztivált. A versenyen 19 ország A MÜPA-ban adott koncertet a Solti György Zeneiskola Vonószenekara84 együttese vett részt. A Solti György Zeneiskola Vonószenekara 2013 után újra az első helyen végzett a megmérettetésen. A zenekar karnagya így írt levelében: „A versenyen való részvétel nem valósulhatott volna meg az Önök támogatása nélkül, amit ez úton is hálásan köszönünk, a gyerekek nevében is!”

Gratulálunk!

A XII. kerületi Solti György Zeneiskola Vonószenekara az 1970-es évek második felében alakult. 2011-től Bolla Milán irányítja a jelenleg 35 főből álló együttest. A 13 és 18 év közötti fiatal muzsikusokból alakult zenekar repertoárja igen széles: a barokk zeneszerzők műveit ugyanúgy rendszeresen műsoron tartják, mint például a romantikusok és a 20. századi komponisták alkotásait. Külön figyelmet fordítanak a magyar zeneszerzők műveinek megtanulására is. Rendszeresen dolgoznak együtt a Zeneiskola kórusával, adnak koncertet ütőtanszakával és fúvósaival kiegészülve. 2014-ben első helyezést értek el az Országos Zenekari Versenyen Dunaújvárosban. 2014 májusában a Magyar Rádió Tóbiás matiné című műsorának voltak vendégei, melyet a Bartók rádió élőben közvetített. 2014 júniusában a Zeneakadémián játszottak Bartók-műveket nagy sikerrel.