2017. november 10.

Diákok tették zölddé a váci iskola udvarát

A Kisherceg Alapítvány és a Biber Kulturális és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület közös pályázatának keretében, a KÖSZ! Program támogatásával diákok végeztek közösségi munkát a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola udvarának szépítésében és rendezvényein március 1. és október 14. között.

Örökzöldeket, cserjéket, virágokat ültettek és gondoztak a nyár folyamán is. Továbbá a padok felújításában és festésében is kivették a részüket, mentoraikkal együtt. A középiskolások ezen felül bekapcsolódtak az iskolai gyerek- és családi nap tevékenységeibe is. Kézműves foglalkozást tartottak, sorversenyeknél segédkeztek, játékos vetélkedőt szerveztek a kisebbek részére.

A közös munkák során alkalom nyílt tanárok-középiskolás, diákok-általános iskolás tanulók közötti párbeszédre, élménybeszámolókra, az elballagott diákok utánkövetésére. Az önkéntes diákok példáját, munkáját látva az általános iskolások kedvet kaptak saját közvetlen környezetük megszépítéséhez. A nagyok építő tevékenységét tisztelve, nagyobb becsben vannak azóta az udvar padjai, új növényei az ő szemükben is. A középiskolások is szívesebben keresik fel azóta iskolai szünetekben a lakóhelyükhöz közel eső megújult udvart, ha sportolni vagy padon ülve beszélgetni támadna kedvük.