A Nagy Sportágválasztó, a Nagy Hangszerválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közös pályázata 10-18 éves fiatalok számára. A pályázat lehetőséget ad, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

"CSALÁDOM A SZPONZOROM!"

Minden fiatal mögött ott állnak a szülők, a családtagok, akik segítik gyermekeik érvényesülését a sport vagy a művészet területén. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

2015-ben a felhívásra 200 pályázat érkezett be az ország minden pontjáról. A pályázók fotókkal, maximum 6 képből álló „fotóalbummal”pályázhattak. A 10-18 éves korosztály tagjai vizuális eszközökkel mutathatták be a napirendjüket, sport vagy művészeti területen elért eredményeiket, versenyeiket, az edzés, felkészülés, majd a szurkolás, a közös öröm, ünneplés vagy éppen a vigasztalás pillanatait.

Összesen 10 gyerek kapott elismerést. A nyertesek között Junior-bajnok autóversenyző, Európa-bajnok táncos és magyar bajnok magasugró is van. A fődíjat, amely egy 150.000 Ft értékű családi wellness utalvány, Sümeghy-Flandorffer Vince 10 éves vízilabdázó kapta. A 2. és 3. helyezettek 25.000 és 10.000 Ft-os MOL üzemanyagkártyát nyertek.

Az ünnepélyes díjátadásra, az Budapesti Nagy Sportágválasztó szombati napján, szeptember 19-én került sor, a rendezvény nagyszínpadán. A díjátakat Szilágyi Áron, olimpiai, világ- és Európa-bajnok adta át.

A 2015. évi díjazottak:

1. helyezett: Sümeghy-Flandorffer Vince (vízilabda, Szentendre) Nyeremény: 150 000 Ft értékű családi wellness hétvégére beváltható utalvány

2. helyezettek:
- Benyó Máté (autóversenyző, Diósd)
- Lacó Fruzsina (művészi táncos, Veszprém)
- Lutherán Petra (magasugrás, Szárliget)
Nyereményük: 25.000 Ft értékű MOL Blue üzemanyagkártya/fő

3. helyezettek:
- Tóth Márton (tenisz, Gyöngyös)
- Galáth Ferenc (pingpong, Budapest)
- Hardi Barnabás (boksz, Siófok)
- Horváth Karolina (triatlon, Budapest)
- Peresztegi Hanna (rajz-irodalom, Budapest)
Nyereményük: 10.000 Ft értékű MOL Blue üzemanyagkártya/fő

Sümeghy-Flandorffer Vince, 10 éves, vízilabdázó
5 éves kora minden nap az uszodában van. Az egész család sportol, öccsével vízilabdáznak, 6 éves húga úszik és ritmikus sportgimasztikázik. Édesanyja minden nap viszi őket a két órás edzésre. Minden helyi és környékbeli versenyen elindul, gyakran ér el dobogós helyezéseket. 10 éves, vízilabdázó 5 éves kora minden nap az uszodában van. Az egész család sportol, öccsével vízilabdáznak, 6 éves húga úszik és ritmikus sportgimasztikázik. Édesanyja minden nap viszi őket a két órás edzésre. Minden helyi és környékbeli versenyen elindul, gyakran ér el dobogós helyezéseket.

Galéria