2018. március 20.

Balogh Soma 13 évesen már zeneművészeti egyetemre jár

A MOL Tehetségtámogató Program fiatal művésze pedig Olaszországba is meghívást kapott fellépőként egy rock együttes koncertjére.

A 13 éves ütős felvételt nyert a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjába, ahol februárban elkezdte a szemesztert. A fiatal dobos július 21-én a firenzei Artemio Franchi Stadionban fog muzsikálni a Rockin1000 koncert keretében.

Balogh Soma 2009-ben négyévesen kezdett el dobot tanulni. A Hajdúböszörményi Ütőegyüttes tagjaként rendszeresen koncertezett. 2012-ben felvételt nyert a Debreceni Rock Suliba. A dob mellett zenei képzése érdekében magántanulója lett Ivan Szandra művésznőnek. Tőle tanul zongorát, szolfézst, zeneszerzést, szerkesztést. 2013-tól résztvevője a Dob Mánia Tábornak. 2016-ban jelentkezett a TV2 tehetséggondozó műsorába, a Kismenőkbe. bejutott a döntőbe, ahol második lett. A műsort követően sok fellépésre hívták.

Megalakították a Sinsing & Drum zenei projektet, amelyben a mai napig együtt zenélnek. Majd ebben az évben a világhírű Angel Drums legfiatalabb előadója lett. Szeretne részt venni a 2018-as Londoni Drums Show versenyen.

(fotó: Korcsog Zoltán)