2017. június 12.

A Gyerekszem Egyesület bemutatta filmkészítő projektjének munkáit

Az eredmény négy kisfilm, melyeket az otthonban élő gyerekek fantáziájából hoztak létre.

A gyerekekkel közösen készített filmek közül a "Bunyós Bill" című alkotás egy hajléktalanná vált bokszoló hazatalálását mutatja be. A "Tükörterem" című egy gyerekkori emlék felidézéséből fakadó nehéz döntés meghozataláról szól. Az "Ellenségből barát" című film osztálytermi ellenségeskedés témáját boncolgatja, egészen a barátsággá válásig. A "Szuperfarkasok"-ban pedig két tündér, Mia és Selena segítségével győzik le a gyerekek a gonosz farkast. Az alkotásokat ünnepélyes záróvetítésen mutatták be.

A Gyerekszem Egyesület több mint 10 éve tart filmkészítő szakköröket gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek számára, az évek óta folyamatosan megrendezésre kerülő Gyermekszem Filmfesztivál rendezőjeként. Idei pályázati programjuk a MOL támogatásával hat éve sikeresen megvalósított program folytatása. A program során a tizenkettedik kerületi Hűvösvölgyi Gyermekotthonban és a harmadik kerületi Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonban nevelkedő gyermekek részére csoportos, kreatív és terápiás hatású filmkészítő szakköröket szerveznek. A szakkörök a gyermekek számára traumatikus élményeik megfogalmazására és feldolgozására nyújt virtuális terepet, a filmkészítés mintha-terének biztosításával, ahol a saját alkotói munkájukon keresztül feltárhatják problémáikat, továbbá megismerkedhetnek az értelmes és célirányos tevékenység alapvető örömével.

A Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület munkáját 2010 óta a MOL Gyermekgyógyító Program segíti.