2018. június 26.

84 fiatal sportolót támogat a MOL Új Európa Alapítványa

Az idei évben a MOL több mint 30 millió forintot fordít a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatának keretében a fiatal sportolók támogatására. Az eredményhirdetésen a MOL Csapat szponzoráltjai és a támogatott utánpótláskorúak egy rövid Bubi-versenyen is összemérhették gyorsaságukat.

A 2006-ban indított MOL Tehetségtámogató Sport Programban eszközvásárláshoz vagy útiköltséghez igényelhetnek támogatást azok a 10-18 év közötti tehetségek, akik már bizonyították rátermettségüket országos vagy nemzetközi versenyeken. Az elmúlt évek során több mint 2000 fiatal sportoló felkészülését segítette az Alapítvány, összesen 400 millió forintot meghaladó mértékben.

2018-ban az Alapítvány kuratóriuma 84 sportoló támogatása mellett döntött. A támogatásban részesülők közül 71-en 18 év alatti versenyzők, 13-an pedig 18. életévüket betöltött, eredményes sportpályafutást folytató klasszis sportolók. A teljes támogatási összeget az idei évben több mint 30 millió forintra növelte a vállalat, így átlagosan közel 360 ezer forinttal segíti a tehetségek felkészülését.

A Budapesten tartott eredményhirdetésen a MOL vezetői mellett a MOL Csapat szponzoráltjai, Lubics Szilvia ultramaratonista, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete, Nagy Viktor magyar válogatott vízilabdázó és Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző is részt vett.

A 2018. évi MOL Tehetségtámogató Program pályázatának támogatottjai többek között olyan kiváló fiatal sportolók szerepelnek, mint Pusztai Liza világ- és Európa-bajnok kadet kardvívó, Pavuk Tíra korosztályos Európa-bajnoki bronzérmes futó, Németh Nándor junior világ- és Európa-bajnok úszó és Görbe Soma a tavalyi olasz CIV OHVALE bajnokságban szereplő gyorsasági motorversenyző.

Az Alapítvány készül egy újabb pályázat eredményhirdetésére is: a MOL Gyermekgyógyító Programra még június 30-ig van lehetőség jelentkezni. A MOL ebben a programban a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.

A támogatott fiatal sportolók listája itt érhető el.