2018. január 03.

2017 a versenyek éve volt Pék Máté és Nagy Edit Lilla számára

Kemény éven van túl a fiatal táncos pár, Pék Máté és Nagy Edit Lilla. A világ különböző pontjain versenyeztek, miközben vizsgáikat is sikeresen letették.

Az érettségi megszerzése és a Táncművészeti Egyetemre való sikeres felvételi után a táncok olimpiáján, a lengyelországi Világjátékokon vettek részt, ezt követően Kínában standard kűr világbajnokságon, Liberecben latin,- standard, divattánc világbajnokságon, majd befejezésül decemberben Orlandóba a World Latin Dance Cup világversenyére utaztak.

A „nem olimpiai sportágak olimpiáján”, a Világjátékokon pontszerző 7. helyen végeztek salsa kategóriában. A kínai Chengduban 9. helyezést szereztek az amatőr standard kűr-világbajnokságon.

Novemberben éppen hazaérve a csehországi Liberecből, ahol 7 versenyszámban aranyat, 2 versenyszámban ezüstöt és két versenyszámban bronzérmet szereztek, pár napon belül a világ másik végére utaztak Orlandóba, ahol immár 5. alkalommal vettek részt képviselve hazánkat a híres World Latin Dance Cup versenyén.

Az eddigi amerikai Miami helyszín helyett az idei évtől kezdve öt éven át Orlando ad majd teret e rangos versenynek. A fiatal magyar páros itt is kitűnően szerepelt. A tavalyi két 3. helyezés után az idén két 2. helyezést hoztak el.

Salsából a világbajnok mexikói Eduardo Javier Padilla Vizcarra készítette fel a gyerekeket, akivel év eleje óta dolgoznak együtt. A Spanyolországban élő táncedző 8 alkalommal járt Budapesten, míg Máté és Edit háromszor utazott Barcelonába, hogy felkészüljenek mind a nyáron megrendezett Világjátékokra, mind pedig az orlandói World Latin Dance Cupra.

Bachatából – edző híján - saját maguk állították össze a verseny kűrjüket, s azért voltak kicsit elkeseredve, mivel az 1.helytől, mindössze 0,3 pont választotta el őket.

Megfogadták még keményebben dolgoznak, hogy elérhessék 2018-ban a hőn áhított első helyezéseket, a többi versenyen pedig változatlan sikerrel képviselhessék hazánkat.