Az Új Európa Alapítvány támogatásai segítségével arra törekszik, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozzanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és a humánusabb környezet kialakításához. Teszi ezt elsősorban abban az új európai környezetben, amely a társadalom és a gazdasági minden szereplőjét - korhatár nélkül - komoly kihívások elé állítja.

Az Új Európa Alapítványt a MOL hozta létre 2006-ban, ezzel a lépéssel is megerősítve, hogy társadalmi felelősségvállalását komolyan veszi. Az alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és a gyermekegészségügy támogatására.

A MOL Tehetségtámogató Program 10-18 éves, a művészet, a tudomány vagy a sport területén eredményes fiatalokat segít eszközvásárlási- vagy útiköltség-támogatással.
A MOL Tehetséggondozásért Díjat évente 4-4 tanárnak, edzőnek ítéli oda az alapítvány kuratóriuma, akik kiemelkedő figyelmet fordítottak eddigi pályafutásuk során a fiatal tehetségekre, és akiket a díjra környezetük szakmailag és emberileg érdemesnek tart.
A Média a Tehetségekért Díjjal azoknak az újságíróknak a munkáját ismerjük el, akik fiatal tehetségek pályafutását mutatják be a nyomtatott vagy az elektronikus médiában.
A MOL Gyermekgyógyító Program azoknak a nonprofit szervezeteknek a támogatását vállalja fel, akik krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek rehabilitációja, fejlesztése céljából élmény és művészetterápiás programokat szerveznek.
A KÖSZ! Programban olyan magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények kapnak támogatást, akik fogadószervezetként vesznek részt az Iskolai Közösségi Szolgálatban és programot valósítanak meg 9-11. évfolyamos diákok számára.

Az Új Európa Alapítvány kurátorai között olyan szakembereket találunk, akik a kultúra, a tudomány, a sport, a civil szerveződések és a tömegtájékoztatás területén az elmúlt időben széles körben is elismert tevékenységet fejtettek ki, ezért az alapítvány méltán számíthat szakértelmükre.

Az alapítvány közhasznú szervezetként dolgozik, jelenlegi működési területe Magyarország, de az elképzelések szerint a jövőben tevékenységét kiterjeszti a régió azon országaira is, ahol a MOL-csoport tagjai jelen vannak.

Székhely: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.
Adószám: 19330381-1-43
Bankszámlaszám: OTP 11794008-20542373